Gardiner

Det här med gardiner är alltid svårt tycker jag. Ha eller icke ha. I vardagsrummet kommer vi att bo in oss och känna efter lite innan vi bestämmer oss, men just nu känns det som ett nej...

Till sovrummet däremot slog vi till på ett par mörkgrå mörkläggningsgardiner från Ikea. Marjun heter de, om jag inte minns helt fel. Det var grå vi var ute efter, så det blev perfekt. Vi köpte en gardinskena med tre spår och två stycken uppsättningar gardiner (alltså fyra kappor). På så vis kan vi dra dem omlott för att slippa ljusinsläpp på morgonen då vi har morgonsol mot sovrumsfönstren. Persienner i sovrum sa vi bye bye till för längesen, och i senaste lägenheten ledsnade vi på att rullgardinen släppte in ljus på sidorna. Vi ville ha den där hotellkänslan med mörka och tunga gardiner som ger ett kolmörkt rum även i dagsljus. Det blev himla bra, bortsett från att de kanske blev aningens korta på grund av husets höga takhöjd. Där kom nackdelen med högt i tak, hur fint och rymligt det än är. Nåväl, man kan inte få allt.

Det som är kvar i sovrummet nu är att få ordning i byrån vi byggt där inne, sätta upp taklampan (Eos Vita XL) samt jaga rätt på en mysig matta att sätta ner fötterna på när man kliver ur sängen. Jag har spanat på Sierra från Mio i en fin grå nyans.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress