Det tredje rummet

Lamino fåtölj med tillhörande fotpall från Swedese, litet traytable från Hay, Bestå-hyllsystem från Ikea och golvlampan Ranarp från Ikea.

J fick ett infall att ta tag i vårt tredje rum, "kontoret", nu i helgen. Det har stått halvfärdigt i ett år nu och mest fungerat som avlastningsrum för allt möjligt som egentligen inte hör hemma där. Dags att göra något åt det och jag är så pepp på att få till den där läshörnan som varit planerad sedan första gången vi såg lägenheten. Dagens ommöblering därinne resulterade dock i helt nya tankar. Skrivbordet flyttas så att läshörnan hamnar vid fönstret istället för direkt innanför dörren och bokhyllorna riskerar nu att bli utbytta mot ett hyllsystem från Ikeas Bestå-serie. Fördelen med den lösningen är att vi på köpet får utrymmet ovanpå den hyllan till att ställa prydnadssaker och vaser m.m. 

Tänk att slå sig ner i en grå Lamino-fåtölj, slänga upp fötterna på den tillhörande fotpallen, ställa kaffekoppen eller ett glas rött på sidobordet från Hay och bara vara. Kanske läsa en bok eller ett glossigt magasin, eller slänga en blick ut över stan genom fönstret och filosofera litegrann medan J sitter vid skrivbordet med sina tre (!) dataskärmar och knapprar. I mitt huvud skulle stökrummet förvandlas till drömrummet.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress