Nyårsafton 2014





Nyårsafton 2014 spenderades med vänner på Trädgår'n där vi serverades fyra goda rätter. Andra året i rad med det upplägget för mig och Jimmy. Hur trevligt det än kan vara att laga ihop en middag hemma så kändes det lika lockande att lämna över den biten proffs och själv kunna njuta till max istället. Nästa år kanske vi ändrar konceptet, men just det här året passade det bra tyckte vi.

Några av oss sågs hemma hos oss innan middagen för att mingla och dricka lite bubbel och när vi väl anlände till Trädgår'n så serverades följande meny:

Förrätter

Klassisk löjromstoast med tillbehör
alt.
Anklever på brioche med portvins päron och madeirareduktion

 

Varmrätter

Smörbakad hälleflundra med hummersås, dillkokt havskräfta och potatispuré
alt.
Helstekt oxfilé med murkelsås, friterad svartrot, portvinsreduktion
och västerbottengratinerad potatispuré


Dessert

Liten chokladtryffeltårta med hallonchokladmousse och frostade bär

Ostbuffé med kex och marmelad


Riktigt god mat måste jag säga! En och annan miss i tajmingen med rätterna, men i sin helhet klart godkänt. Vi kan dock konstatera att jag inte är 18 år längre. En delad flaska champagne hemma, mer champagne på restaurangen och en hel del vin var mer än tillräckligt för att ge mig en skaplig huvudvärk dagen efter... Men det hör väl nyårsdagen till! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress