Pinsamheter på Harrys
Vi åstadkom årets garv igårkväll. Sjukt pinsamma var vi, nästan så jag inte vågat berätta det men samtidigt så roligt så jag inte kan låta bli.
Vi kände för något annat än thaimat och gick därför till Harrys alldeles i närheten av vårt hotell. Den svenska ägaren var en supertrevlig prick och babblade på som bara den. Vi beställde varsin hamburgertallrik och ett par minuter senare kom han in med varsin förrätt. Schysst tänkte vi och högg in. Medan vi mumsade på så gick det upp för oss att det var lite underligt att vi fått olika rätter, jag fick amerikanska vårrullar och Jimmy fick vitlöksbröd, och att de var så fint upplagda. Vanligtvis när man kommer ut med tilltugg i väntan på maten så är det ju kanske en gemensam liten tallrik eller typ en korg med bröd, men det här var mer som riktiga rätter. Konstigt tänkte vi och började fundera på om vi fått någon annans förrätt... När sedan våra burgare kom in sekunder efter att tallrikarna plockats bort så kände vi att det hör var verkligen inte rätt. Vi måste ha fått (och ätit upp!) någon annans förrätt!
Tillslut var vi tvungna att fråga, det var ju synd ifall någon satt och väntade på sin mat. Dialogen gick ungefär såhär:
Ägaren - smakade allting bra?
Jimmy - Javisst! Fast vi hade inte beställt förrätter.
Ägaren - Va? Har ni inte fått förrätter?
Jimmy - Jodå, fast vi hade inte beställt några.
Ägaren - Oj! Måste kolla upp det!
Han rusade iväg och kom tillbaka.
Ägaren - De skulle visst till ett annat bord, ni sa inte till?
Jimmy - Nej, det såg gott ut så vi mumsade på. Vi betalar självklart.

Årets puckon. Så fruktansvärt blåsta. Vem får in en rätt som den inte beställt, käkar upp den och sedan säger till? Världsrekord i dumhet, jag ville gärna sjunka genom jorden och bara försvinna. Samtidigt kunde vi inte låta bli att garva för att det var så himla knäppt. Hur dum får man bli liksom? Vi skyller på solsting eller något...

Det slutade i alla fall med att vi blev bjudna på förrätterna eftersom det var han som gjort fel, så vi dricksade en himla massa istället. Dessutom beställde vi in efterrätter och blev bjudna på en shot Sambucca innan vi gick. Tror aldrig jag varit så mätt i hela mitt liv!




Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress