Bodypump 85
Inte nog med att dagens träningspass var mitt första efter en veckas uppehåll. Det var också första gången jag körde nya releasen Bodypump 85 som hade premiär på Forever i måndags. Riktigt bra pass faktiskt, fast jag saknar 84:ans rygglåt och bicepslåt för de var så himla grymma.
Det bästa med den här releasen var helt klart första momentet efter uppvärmningen, alltså ben. Les Mills-gänget som ligger bakom bodypump är från Nya Zeeland och då är det ju lite extra roligt att de tar med en svensk låt i sitt program. Benlåten i den här releasen är nämligen Swedish House Mafias "Antidote". Kan det finnas en mer peppande träningslåt än den? Tänk dig att du står i en fullsmockad träningslokal med en alldeles för tungt laddad skivstång på axlarna och bara kör. Benböj i olika tempokombinationer hela låten rakt igenom. "Ain't no antidote" är en väldigt passande mening för det finns verkligen inget botemedel mot smärtan och mjölksyran i låren i det läget. Underbart!

I övrigt var passet och musiken bra. Inte jättemycket helt nya övningar kanske, men stora skillnader jämfört med förra programmet vilket är bra. Powerpressarna är tillbaka och blandas med de vanliga frivändningarna vilket ryggen blir glad över, stången är tillbaka i bicepsövningarna, bänkpressen har en liten twist i och med att man börjar nedifrån istället för uppifrån, man har lagt till en bräda i ben/rump-låten i slutet av passet och vikter har lagts till i magövningarna. Som sagt ett bra pass och jag ser fram emot att köra det under de kommande tre månaderna. I juni kommer nästa release.

BodyPump 85 tracklist:

1. Heartbreak On Hold – Alexandra Burke
2. Antidote – Swedish House Mafia vs. Knife Party
3. Uprising – Muse
4. The Rhythm Of The Night (Ryan T. & Rick M. Radio Edit) – Cascada
5. Let It Roll – Flo Rida
6. Blow Me (One Last Kiss) (Clean Radio Edit) – P!nk
7. Spectrum – Loyal Crown
8. This Is How We Rock! (Hardforze H.A.R.D Remix Edit) – Brooklyn Bounce
9. One More Night – Eastern Clause
10. Forever – Six60

(Klicka på låtnamnet för att lyssna)



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress