Var ska vi bo..?

Det ser ut som att ett krig har brutit ut på vårt köksbord denna morgon. Diskussionen om vår boendesituation pågick hela kvällen igår och hela frukosten idag och jag tror ändå inte att någon av oss har blivit så mycket klokare... Varför ska det vara så himla svårt att bestämma sig? Och varför ska det vara så himla dyrt med lägenheter? Inga lätta beslut direkt. 


På tisdag måste vi betala in bokningsavgiften till Peab om vi vill ha den lägenhet som just nu är reserverad för oss, men det vi tvekar på just nu är om den lägenheten verkligen erbjuder mer förvaring än tvåan vi bor i nu. Det känns ju inte så kul att flytta till större om man ändå kommer att känna sig trångbodd. Det underjordiska parkeringsgaraget är vi också lite smått skeptiska till. Jag vet inte om jag kommer tycka att det är så kul att komma hem från jobbet kl. halv elva en fredagkväll och behöva öppna och köra ner där i mörkret... Så nu har vi kollat in andra alternativ i de hus som HSB har börjat bygga i gamla brandstationen och hittat en med kanonbra planlösning, men som har en balkong som det antagligen inte blir så mycket sol på och en annan som verkar riktigt, riktigt bra men som är 330 000 kr dyrare än den vi har kollat på först och en femhundring dyrare månadskostnad. Oavsett vad vi tar så kommer det att bli mer än dubbelt så dyrt som att bo här så frågan är om det är värt det. Vad svårt det ska vara!


Vi får helt enkelt fortsätta att fundera och väga fördelar mot nackdelar med alla våra alternativ. Jag ska åka till jobbet nu i alla fall och tänka på annat några timmar. Kan nog bli skönt att släppa alla problem en liten stund.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress