Förbereder mig för våren
Måste säga att det här med pollenallergi är jäkligt jobbigt. Jag vet flera personer som har receptbelagda mediciner och eftersom jag hade det riktigt jobbigt förra våren så ringde jag till vårdcentralen för ett par veckor sedan för att få komma dit. Svaret jag fick då var att medicinerna som skrivs ut på recept är samma som finns att köpa receptfritt på alla apotek och i vissa matbutiker m.m. och att man har gjort så eftersom det är så många som är allergiska och man ska slippa krångla med recept. Det tycker jag inte verkar logiskt överhuvudtaget för varför har folk i sådana fall fortfarande recept på pollenmediciner?

Hon gav mig även rådet att börja i tid med tabletterna och det känner jag är lite svårt för hur ska jag veta exakt när det kommer börja? Och det sista hon sa var sedan att om besvären blir väldigt jobbiga så kan jag köpa nässpray med kortison och två olika sorters tabletter, t.ex. Kestine och Loratadin och ta den ena på morgonen och den andra på kvällen, men när jag var på apoteket idag så sa killen där att jag skulle vänta med nässprayen till lite senare och att två olika sorters tabletter blir alldeles för starkt och kommer att göra mig sömnig.

Det slutade därför med att jag kom hem med samma gamla vanliga Kestine som jag ätit i hundraår, samma gamla vanliga Lomudal-ögondroppar och så hittade jag lite smått och gott i medicinskåpet. Så tack så jävla mycket för hjälpen! Det blev ju inte ett dugg bättre och det är väl bara att se fram emot ännu en helvetesvår... 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress