Det här med säng

För att återgå till det här med säng så beställde vi ju då en i söndags när vi hade bokat tid på Sova och idag så var vi där igen för att känna på den en gång till, skriva på lite papper och hämta lite tillbehör. 

Faktiskt så var det inte så svårt att hitta en som vi båda gillade. Vi hade redan innan ställt in oss på en kontinental och helst skulle den vara rätt hög och så pass snygg att den inte behöver en sängram utan man bara kan ha en huvudgavel för det tycker jag är så fint. Svart var vi också överrens om att den skulle vara och med framtiden i åtanke så tyckte vi det var lika bra att slå till på en 180-säng istället för 160 som vi har just nu.

Så när vi kom dit så fick vi en liten genomgång om hur en riktigt bra säng ska kännas, t.ex var den ska stödja upp var man ska sjunka ner och allt sådant, och sedan fick vi prova flera olika som stämde överrens med våra önskemål. Jag har för mig att den billigaste vi provade kostade runt 10 000 kr och den dyraste 60 000 kr. Helt sjukt dyrt!!

Det slutade i alla fall med att vi föll för en av de lite bättre och dyrare varianterna. En Tempur blev det, alltså en sådan som inte har några fjädrar utan som formar sig efter kroppen och därför ska vara väldigt bra. Eftersom den inte har några fjädrar så blir den heller inte utsliten och nerliggen på samma sätt som vanliga sängar, så förhoppningsvis kommer den att hålla i uppåt 20-25 år. Det låter ju inte helt fel va? Bäst av allt är nästan att den inte kommer att beställas förrän den 25 november för då har de 25% rabatt på alla Tempur-sängar och tillbehör. Med tanke på hur dyrt det är med bra sängar så är ju den rabatten inte så liten. Åh vad jag längtar tills vi får den!

Såhär ser visningsexet av vår nya säng ut, fast vi valde en annan gavel som är lite högre och klädd i samma svarta tyg som madrasserna och benen vi valde är champagnefärgade, högre och lite annorlunda formade.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress