Ayia Napa
Veckan i Ayia Napa var verkligen helt underbar. Cypern är toppen! Bra väder, bra mat, bra strand, bra hotell och bäst sällskap. Ingenting att klaga på!

Vi bodde på Sunwing Resort Sandy Bay som egentligen är mer ett familjehotell än ett parhotell, och defintitvt inget partyhotell. Men det passade oss perfekt eftersom vi inte var där för att festa loss, utan för att ha en mysig vecka tillsammans och självklart sola och bada. 
Hotellområdet var jättestort och fint med två restauranger, bar, flera pooler, glassbar och en spa och fitnessavdelning. Det kändes väldigt fräscht och bra, och låg ca 2 km från centrum och bara ett stenkast från stranden. Helt perfekt!

Egentligen gjorde vi väl inte så mycket, men det behövdes liksom inte. Ingen stress och inga måsten. Klockan ringde runt halv åtta-åtta varje morgon och då gick vi till frukostbuffén som vi bokade när vi bokade resan. Väldigt skönt att slippa hålla på med sådant själv och istället få det uppdukat och klart. 
Sedan var det stranden som gällde hela dagen lång. Nästan iallafall. Praktiskt med massa snackbarer med jämna mellanrum på stranden så man slipper gå så långt för att äta lunch.
Framåt eftermiddagarna var det oftast poolen som lockade innan det var dags för dusch innan happy hour började i hotellbaren. Svårt att räkna hur många goda och exotiska drinkar det blev under veckan. Riktigt mumsigt! :)

Middagarna åt vi inne i Aiya Napas centrum, vi föll speciellt för två restauranger, mexikanska Los Bandidos och japanska Hokkaido, så om någon planerar att åka dit så är de ställena verkligen värda ett besök. På Los Bandidos kryllade det av personal och man hann bokstavligen inte ens ställa ner sitt urdruckna glas på bordet innan någon var där för att fylla på. På vårt andra besök där bjöds vi på varsin Strawberry Margaritha när vi bad om notan. Bästa servicen jag varit med om och tokbra mat.

Men den största och viktigaste anledningen till att åka dit är såklart stranden. Man kan inte annat än älska Nissi Beach. Det är väldigt långgrundt och vattnet är så otroligt klart och fint att man nästan inte tror att det är sant. Vi var där varje dag och solade och badade. En dag när vi satt i snackbaren och åt lunch så kom det till och med en pelikan strosande bland solstolar och människor. Lite oväntat kan man ju tycka.
Det går även att gå ut till en liten ö där utsikten är helt fantastisk, så på vår sista dag så tog vi med oss kameran och vadade ut dit för att ta lite bilder på omgivningen. Så vackert!

Trots att vi bara varit hemma två dagar så längtar jag redan tillbaka. Det var en superhärlig vecka på alla sätt och vis!
Här kommer några bilder på allt och inget. Det var lite svårt att välja eftersom vi tog över 1000 stycken, men till slut blev det de här. :)









 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress